zaterdag 25 augustus 2012

Tijdje afwezig geweest......................

Helaas door verschillende omstandigheden ben ik de afgelopen maanden weinig creatief bezig geweest met perkamentpapier en daardoor is er ook weinig gebeurd op mijn blog.

Dit jaar was ik nadat de cursussen gestopt waren vanwege de zomerstop van alles van plan om te gaan doen.
Nieuwe lessen voorbereiden en uitwerken voor de cursisten. En nieuwe creaties maken die op mijn eigen verlanglijstje staan. Een verlanglijstje dat alsmaar langer en langer wordt................ha, ha

Maar helaas ieder jaar val ik altijd wel in "creatief dipje" en ja hoor ook dit jaar overviel mij dat weer. Het is dan gewoon erg moeilijk om de goede zin te vinden om creatief bezig te zijn. Vooral als je zoveel van plan was om te gaan doen en het wil maar niet echt vlotten om de daad bij het woord te voegen.

Helaas moest ik ook heel plotseling afscheid nemen van Sjakie, mijn lieve en stoere haantje die ik op een ochtend dood aantrof in het hok. Hij was zo'n schatje...............rust zacht lievie!!!!!!!!!


Gelukkig hadden wij op dat moment twee broedse hennetjes en één van de dames heeft haar best gedaan om vier eitjes uit te broeden. En dat is gelukt want er lopen nu drie kuikentjes van vier weken oud rond.
Het is voor ons de eerste keer dat wij kuikentjes hebben en als leek zijnde is het voor ons nog even afwachten wat het geslacht van de kuikens is.


En dan zijn wij ook nog in het bezit van een moestuin waar veel tijd en arbeid in gaat zitten.
Als je in het voorjaar gaat zaaien zal er op den duur ook geoogst gaan worden en dat moet allemaal weer verwerkt worden.
De vriezer raakt alweer aardig vol en ook de potjes jam en augurken zijn weer aangevuld.
Dit jaar staan er voor ons nieuwe producten op de plank zoals courgette zoet-zuur en komkommer zoet-zuur. Voor het eerst heb ik deze variatie ingemaakt en het is even afwachten of het zal smaken.

En er moet tussendoor natuurlijk ook nog gewoon gewerkt worden.

Inmiddels is het nieuwe cursus seizoen alweer begonnen en door het enthousiasme van mijn cursisten begint het bij mij ook weer een beetje te kriebelen.

Al met al is het mij ondanks alle tegenstrijdige gevoelens van zin en tegenzin toch gelukt om in de afgelopen tijd een aantal nieuwe creaties te maken en die zal ik na dit berichtje zo spoedig mogelijk op mijn blog plaatsen.

Ik hoop van harte dat de "echte zin" weer terug komt en wat meer vrije tijd heb om regelmatig nieuwe creaties te maken en die dan op mijn blog en website te plaatsen.

Vele pergagroetjes Rita


Geen opmerkingen:

Een reactie posten